BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Click here for Myspace Layouts

Ahad, 14 Mac 2010

SEJARAH & BLOG PERTAMA AKU

Blog ini ditubuhkan pada 31 December 2009 dengan entri bertajuk First Time.Entri ini menceritakan tentang hidup baru penulisan blog ini.Dengan entri ini,maka dengan rasminya aku adalah penulis blog.Minat aku membuat blog datang secara tiba2.Asalnya aku tidak tahu apa itu blog.Kemudian aku mendaftar diri di Bolgger.com untuk mengetahui apa yang ada dalam bolg.
Kemudian aku mengalami masalah yang pertama iaitu,idea.Idea menjadi tandus kerana aku tidak tahu fungsi blog pada asalnya.Selapas aku meninjau blog orang lain,akhirnya aku sedar blog ini adalah untuk meluahkan sang penulis tersebut.Ia merupakan satu medium yang menjadi tinta kepada penulisan sang penulis.
Blog ini menjadi medium untuk aku mentafsirkan apa yang terlintas dalam minda.Pada asalanya,penulisan aku dalam blog kelihatan bercelaru dimana tiada nombor dan ditulis dalam bentuk karangan mengakibatkan rasa bosan.Akhirnya aku mengguna format bernombor apabila mendapat ieda dari blog Tun D. M. Beliau juga mengunakan format bernombor untuk mempermudahkan pembacaan.
Ilham untuk menggunakan variasi mewarna adalah pula idea aku sandiri.Sebelum ini aku mempunyai sebuah buku seperti blog iaitu sebuah tepat untuk meluahkan pemikiran.Di dalam buku itu,aku menggunakan pen berwarna biru,hitam dan merah.Akhirnya,selepas aku berpindah ke blog,aku menggunakan warna hijau,emas dan biru.Hijau adalah warna kegemaran aku.Emas dan biru adalah warna kombinasi menarik bagi ku.
Sehingga kini,aku masih aktif dalam dunia bolgging dan aku terus meluahkan dalam pemikiran ku.Apa yang aku kongsi kan diharapkan sangat berguna buat anda semua.Sekiranya terdapat sebarang komen atau cadangan,boleh emel aku di fatahul_97@yahoo.com.Sebelum aku akhiri warkah khas ini,seinginnya aku meminta maaf seandainya apa yang aku tulis ini tidak meyenangkan hati para pembaca,Sekian.